0351 804 080 office@hitmed.ro

INVESTIGATII NUTRIGENOMICE

Genele influențeaza metabolismul fiecarei persoane, motiv pentru care dietele trebuie adaptate conformației genetice a fiecarui individ.

Prin aportul specific de nutrienţi, în funcţie de metabolismul individual determinat genetic, se poate asigura o funcţionare optima a organismului.

Testele genetice nutriţionale pot oferi informaţii esenţiale despre necesarul de nutrienţi al organismului unui individ şi despre interacţiunile dintre aceşti nutrienţi.

Nutritest va poate oferi informaţii esenţiale personalizate despre metabolismul diferiţilor nutrienţi şi necesarul lor, predispoziţia la îmbatrânirea precoce, raspunsul la activitatea fizica şi va ofera posibilitatea alcatuirii unui stil de viaţa care va poate ajuta sa va atingeţi potenţialul de sanatate.

 

Intoleranţa la lactoza este o afecţiune determinata de incapacitatea de a digera lactoza, un zahar prezent în lapte, din cauza lipsei unei enzime digestive denumita lactaza. Lactoza ramâne astfel în sistemul digestiv unde este fermentata.

Simptomele predominante sunt cele digestive precum: crampele abdominale, balonarea, diareea, greaţa, varsaturile ce apar la jumatate de ora sau o ora dupa ingestia de lapte şi alte produse lactate.

Frecvenţa intoleranţei la lactoza este foarte variabila în funcţie de populaţie, fiind prezenta la 5% din caucazieni şi la 90% din asiatici şi africani.

        Boala celiaca prezinta susceptibilitate genetica legata de tipul de HLA prezent. Deşi aproximativ 30% din populaţie prezinta susceptibilitate genetica data de haplotipul HLA, doar 1% va face boala. Dar o persoana cu o ruda de gradul 1 afectata prezinta un risc de 10% de a dobândi boala celiaca.